Hoe verwijder ik mijn Google-account definitief?

  •  Ga naar myaccount.google.com om aan de slag te gaan.
  • Selecteer Gegevens en personalisatie in het vervolgkeuzemenu.
  • Als u uw gegevens wilt downloaden, verwijderen of een abonnement wilt maken, gaat u naar 'Uw gegevens downloaden, verwijderen of een abonnement maken'.
  • Selecteer Een service of uw account verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  • Selecteer Account verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

Je kunt het niet. Er is geen manier om het te doen. De enige manier om uw Google-account te deactiveren en het ecosysteem van het bedrijf te verlaten, is door alle bijbehorende gegevens te verwijderen.


Waarom? Omdat ze op het moment dat u vertrekt, al uw accounts afsluiten, de toegang tot al uw apparaten en apps intrekken, alle opgeslagen creditcardgegevens verwijderen en al het andere doen dat u permanent aan Google-services koppelt, zelfs als u hier specifiek om heeft gevraagd niet naar! Je raakt Gmail-berichten, YouTube-films, Picasa Webalbums-foto's en meer kwijt, dus zorg ervoor dat dit is wat je wilt voordat je doorgaat. Ga hierheen om een ​​account te deactiveren. Het is vergelijkbaar met het verwijderen van een Tumblr-blog, omdat het je profiel uit de zoekresultaten verwijdert, maar al je andere informatie intact laat. Volg de stappen die in de volgende sectie worden beschreven om een ​​volledige verwijdering uit te voeren. Zelfs als u uw account deactiveert, bewaart Google een deel van uw informatie zolang u zijn diensten gebruikt of totdat u deze specifiek wist. Kortom: voordat u zich aanmeldt voor een Google-account (Gmail, YouTube, Picasa Webalbums, enzovoort), moet u ervoor zorgen dat u weet wat er zal gebeuren als er iets misgaat. Als je dat cool vindt, ga dan door! Zoek anders iets anders.



Wat moet ik nog meer weten?


Afgezien van uw normale Google-account (Gmail, YouTube, enz.), houdt het bedrijf veel informatie over u en uw activiteiten bij. Dit omvat zoekgeschiedenis, locatietrackinggegevens op basis van waar uw Android-telefoon of andere mobiele apparaten worden gebruikt, en meer. Houd er rekening mee dat zodra u een account verwijdert, deze voor altijd verdwenen is. Zorg er dus voor dat u, voordat u uw account verwijdert, een back-up heeft gemaakt van al uw belangrijke gegevens op al uw apparaten en services. Zelfs als ze alle records verwijderen die aan uw account zijn gekoppeld wanneer u het verwijdert, kunnen er nog steeds kopieën in hun systemen aanwezig zijn en kunnen deze niet worden hersteld! Zorg er ten slotte voor dat alle Google-gerelateerde domeinen worden verwijderd of overgedragen. Anders worden ze automatisch gewist.


Hoe verwijder ik mijn Google-account echt?


Het is vrij eenvoudig om een ​​account te verwijderen. Om een ​​account te verwijderen, gaat u naar de pagina Account verwijderen en volgt u de stappen. U wordt gevraagd om een ​​keuze te maken uit een lijst met apparaten die aan uw account zijn gekoppeld (zorg ervoor dat u ze allemaal selecteert), voer vervolgens nogmaals uw wachtwoordinformatie in, ga akkoord met enkele voorwaarden, bevestig dat u wilt verdwijnen, en dat is alles wat er is ernaar toe! Uw e-mailadres blijft nog een korte tijd functioneren, maar wordt uiteindelijk inactief verklaard en alle gegevens die op u betrekking hebben, worden gewist. De officiële FAQ is hier te vinden als je hulp nodig hebt. Als dat niet genoeg informatie voor je is, zijn er een overvloed aan publicaties beschikbaar die extra details geven over hoe de procedure werkt. Het boek van Reg Saddler is het meest grondige dat ik ken.


Wat moet ik doen als mijn account al is verwijderd?


Als je ontdekt dat je account is geannuleerd voordat de verwijderingstijd was verstreken (wat kan gebeuren als je overschakelt naar een nieuw e-mailadres), ga dan hierheen en dien een aanvraag in. Vertel hen over uw verloren of gesloten account en geef hen de details, en zij zullen het opnieuw voor u activeren. Google biedt ook een redelijk genereuze downloadservice voor gegevens, waarmee gebruikers hun spullen kunnen exporteren, inclusief video's, e-mails, enzovoort. Profiteer van deze kans! Hier kun je het vinden: https://takeout.google.com/settings/takeout Je kunt het op elk moment in de toekomst gebruiken, zelfs als je account is beëindigd.


Is er een alternatief voor Google?


Overstappen van Gmail of andere diensten in het portfolio van Google is voor veel consumenten makkelijker gezegd dan gedaan. Alternatieven zoals Microsoft Outlook zijn te eentonig en gratis e-mailproviders zoals Yahoo! of Facebook hebben geen privacynormen die het overwegen waard zijn. Dus, wat zijn onze opties? Volledig afmelden is een moeilijke beslissing, maar voor degenen die denken dat het nodig is, zijn er enkele bestaande methoden die zouden moeten helpen: Als u op zoek bent naar een e-mailservice die uw e-mails niet scant, klik dan hier. Bekijk DuckDuckGo, StartPage, Disconnect Search en Qwant als je een online zoekopdracht wilt gebruiken die je niet volgt. Al deze projecten zijn gratis en open-source, met een sterke focus op gegevensbeveiliging. Ze zijn niet gelieerd aan een groot bedrijf, zoals Google, en vormen daarom een ​​uitstekend alternatief voor mensen die het beleid van "de zoekgigant" afwijzen. Ze zijn ook toegewijd om uw informatie te beschermen en te beschermen tegen derden.


Kan ik mijn Google-account blijven gebruiken zonder te worden gevolgd?


Voor zoeken kunt u DuckDuckGo of StartPage gebruiken (die u beschermt tegen Google-profilering) en CloudMailin (een e-mailclient die vrij is van advertenties). Er zijn natuurlijk andere trackingaspecten die verband houden met uw webgebruik. Houd er rekening mee dat HTTPS-codering niet garandeert dat een website veilig is; velen gebruiken nog steeds niet-beveiligde trackers en tools van derden, zoals cookies. Lees meer over de meest voorkomende methoden om gebruikers te bespioneren.


Als u op zoek bent naar een goede browser, zijn hier enkele opties om te overwegen:


Firefox is een open-sourceproject dat bekend staat om zijn superieure functionaliteit en privacybescherming (zie add-ons). U kunt ook de ontwikkelaarseditie van Firefox gebruiken, waarmee gebruikers extra beveiligingsfuncties kunnen instellen, zoals plug-ins die trackingcookies voorkomen of lokale opslag ongeldig maken wanneer de browser wordt gesloten. Merk op dat de standaardzoekmachine van Firefo0x Google is, hoewel dit in de opties kan worden gewijzigd. Chromium is een versie van de open-source browser Chrome die geen Google-services bevat, dus het is altijd het proberen waard als je Chrome al gebruikt. Er is ook nuttig advies over Reddit voor personen die op zoek zijn naar een privacybewuste mobiele browser.


Hoe zit het met mijn foto's?


Google Foto's is een online service waarmee u uw foto's kunt ordenen en opslaan. Het classificeert uw foto's op basis van hun inhoud, bijvoorbeeld of ze van vrienden en familie zijn of van landschappen. U kunt deze functionaliteit uitschakelen in uw accountinstellingen. Houd er anders rekening mee dat Google alle foto's bijhoudt die door gebruikers worden gepost, zelfs wanneer ze hun account verwijderen (er staat "alle gebruikers", maar ik neem aan dat dit verwijst naar iedereen behalve zakelijke klanten met onbeperkte opslagruimte).


Hoe kan ik ervoor zorgen dat Google informatie verwijdert die het over mij heeft opgeslagen?


Als u bent aangemeld, gaat u hier naar: https://www.google.com/history/opt-out en selecteert u Alle webgeschiedenis verwijderen (houd er rekening mee dat hiermee gepersonaliseerde informatie met betrekking tot zoekopdrachten wordt verwijderd van elke computer die uw login gebruikt). Als u niet wilt dat uw gegevens volledig worden verwijderd, kunt u een verzoek indienen om een ​​deel ervan te deactiveren.



Alle informatie om een Google-account te verwijderen staat hierboven. Neem bij problemen contact op met Google Bellen.


Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn eBay-account?

Fix Outlook Mac Error Code 3253 met eenvoudige bewezen tips

Niet voor uitzending Review - Absoluut voor uitzending