Oorlog tussen Rusland en Oekraïne: wat is er vandaag (16 april) gebeurd

Inwoners van Irpin, Oekraïne, nabij Kiev, staan ​​zaterdag op een beschadigde brug. Na verdere stakingen in het gebied van de ene op de andere dag, moedigt de burgemeester van Kiev de inwoners aan om waakzaam te blijven.

Getty Images/Anastasia Vlasova

Dit zijn de belangrijkste gebeurtenissen van de dag in Kiev en Moskou aan het einde van de zaterdag:


Volgens NPR gelooft de plaatsvervangend gouverneur van Charkov dat de regio rond Izyum het volgende prioritaire doelwit van de Russen zal zijn en dat er aanzienlijke gevechten zullen volgen.


De Russen hebben hun aanval op Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, hervat. In het zuidoostelijke deel van de stad vonden 's nachts meer stakingen plaats, wat de burgemeester ertoe bracht de burgers aan te sporen waakzaam te blijven. Burgemeester Vitali Klitschko schreef op Facebook dat er explosies waren op de linkeroever van de rivier de Dnipro in de wijk Darnytsky.


Britse topfunctionarissen mogen Rusland niet binnen, onder wie premier Boris Johnson. Het embargo werd uitgevaardigd, volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, als reactie op de "vijandige daden" van de Britse regering en de sancties tegen Russische topfunctionarissen.




Een 14-jarige die uit Oekraïne is gevlucht, zit in Amerikaanse hechtenis. Zijn familie weet niet waar.


De bondgenoten van de VS en de EU helpen Oekraïne bij het onderzoeken van Russische oorlogsmisdaden.


President Vladimir Poetin van Rusland probeerde in 2001 leerlingen op een afgelegen middelbare school in Texas te charmeren.


Bericht van de sponsor


Het eigenlijke verhaal van het witwassen van geld, moord en Poetins woede wordt verteld in 'Freezing Order'.


Survival heeft een gemeenschapsgevoel gecreëerd onder Kharkiv, Oekraïne.



Maak kennis met de reddingsploeg die personen redt die vastzitten in de belegerde buitenwijken van Kiev.


eerdere ontwikkelingen

Meer nieuws van zaterdag vindt u hier, evenals dagelijkse samenvattingen. De volledige berichtgeving van NPR is hier te zien voor meer context en diepgaande rapporten. Luister ook naar en abonneer je op de NPR-podcast over de Staat van Oekraïne voor updates gedurende de dag.

Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn eBay-account?

Fix Outlook Mac Error Code 3253 met eenvoudige bewezen tips

Niet voor uitzending Review - Absoluut voor uitzending