De beste manier om een nep Facebook-account te spotten

Meer dan een miljard mensen maken deel uit van het sociale netwerk dat Facebook heeft gecreëerd. Sommige van die mensen hebben niet altijd de belangen van hun medemensen voor ogen. Om informatie te verkrijgen, uw identiteit te stelen of zelfs uw reputatie aan te tasten, kunnen ze naar u op zoek gaan. Hoe bescherm je jezelf tegen zulke roofdieren? We zullen verschillende strategieën doornemen om u en uw dierbaren op Facebook te beschermen. Lees verder!

1. Onderzoek een beetje. Het kan op zijn minst leuk zijn. Bovendien kun je leren dat je potentiële "vriend" eigenlijk heel slecht nieuws is. De volgende zijn enkele dingen om naar te kijken:

2. Onderzoek het profiel grondig. Zijn er opmerkingen die echt moeilijk te geloven zijn of die zinnig doen wat er wordt gezegd?

  • Er kan bijvoorbeeld een foto van een jong kind zijn naast de bewering dat die persoon een professor of een CEO is. Komt de verfraaiing over als meer dan alleen "zichzelf mooi laten lijken" en ronduit ongeloofwaardig? Bij deze, geloof in je eigen zintuigen. Aangezien ze je naderen, zou je zelfs kunnen informeren naar de juistheid van een deel van wat ze hebben gezegd. U hebt ruimschoots het recht om hun legitimiteit te bevestigen.

3. Zoek hun naam online op om te zien of er iets naar boven komt. Als de naam echt populair is, zal dit niet erg nuttig zijn, maar er kunnen enkele intrigerende resultaten zijn als de naam ongebruikelijker of onderscheidend is.

  • Als ze een algemene naam hebben, neem dan alle andere details op die je uit hun profiel kunt halen, zoals hun locatie of ruwe leeftijd.
  • Heeft iemand ze getagd? Af en toe wordt een echte persoon getagd op Facebook als onderdeel van het deelproces.

4. Zoek hun naam online op om te zien of er iets naar boven komt. Als de naam echt populair is, zal dit niet erg nuttig zijn, maar er kunnen enkele intrigerende resultaten zijn als de naam ongebruikelijker of onderscheidend is.

  • Als ze een algemene naam hebben, neem dan alle andere details op die je uit hun profiel kunt halen, zoals hun locatie of ruwe leeftijd.
  • Heeft iemand ze getagd? Af en toe wordt een echte persoon getagd op Facebook als onderdeel van het deelproces.

5. Wijs het verzoek af. Het gemakkelijkste antwoord op iemand die je ongemakkelijk maakt, is om hem of haar volledig te blokkeren in plaats van eenvoudigweg hun verzoek om vriendschap af te wijzen.

  • Bezoek hun tijdlijn door op hun naam op Facebook te klikken. Klik op de berichtinstellingen onder de omslagfoto aan de rechterkant.
  • Als je denkt dat ze een bedreiging vormen of betrokken zijn bij criminele of illegale activiteiten, kun je voorkomen dat ze contact met je opnemen of ze rapporteren aan Facebook.

6. Je stelt jezelf bloot aan af en toe nep als je een (niet zo grote) neiging hebt om vriendschapsverzoeken te accepteren van vrienden van vrienden van vrienden of van mensen die jouw voorkeuren lijken te delen op het gebied van muziek, keuken, dans of andere dingen.

  • Hoewel je met deze methode fantastische mensen kunt ontmoeten, moet je altijd eerst een aanbeveling krijgen van iemand die je kent. Als dat niet mogelijk is, let dan op voor vreemde activiteiten, zoals plotselinge dagelijkse spervuur ​​van vind-ik-leuks, opmerkingen, afbeeldingen, enz.
  • Als je deze persoon niet zo goed kent, moeten ze de dingen zorgvuldig en aardig opvatten in plaats van meteen je persoonlijke ruimte binnen te vallen.
  • Als je nieuwe situatie na een week of twee niet comfortabel voor je voelt, vriend, ontvriend ze dan!

7. Pas op voor een gerelateerde nep. Ooit was het waarschijnlijk redelijk om aan te nemen dat iemand echt moest zijn als ze contact hadden met en aanbevelingen kregen van een groep vrienden. Niet langer!

  • Er zijn steeds meer gevallen waarin één persoon een aantal fictieve Facebook-accounts beheert terwijl hij zich voordoet als een verscheidenheid aan verschillende mensen, die allemaal elkaar steunen en proberen vrienden te worden met echte mensen!
  • Een goed voorbeeld is Natalia Burgess, die, uit het gevoel liefde onwaardig te zijn, een web van bedrog spinde en talloze jonge mannen voor haar verschillende identiteiten liet vallen. Helaas doen dit soort bedriegers er alles aan om een verscheidenheid aan valse profielen te maken, waaronder die op verschillende sociale netwerkplatforms en websites. om de indruk te wekken dat hun nep-persona's "echt" zijn.

8. Zoek naar tegenstrijdigheden en noteer ze. Ingewikkelde web van leugens die op jou gericht zijn, beginnen geleidelijk uit elkaar te vallen. De persoon die meerdere nep Facebook-profielen tegelijk probeert te beheren, is hiervan het meest voor de hand liggende voorbeeld; uiteindelijk zullen ze het verknoeien en tegenstrijdige verhalen vertellen.

  • Let op en let op andere inconsistenties als u dit in hun opmerkingen of in antwoorden op uw vragen begint te zien.

9. Als de spreker iets vreemds of "buiten zijn karakter" zegt, neem dan even de tijd om erover na te denken. Als een volwassene zich bijvoorbeeld voordoet als tiener, kunnen ze iets zeggen dat gedateerd lijkt door te verwijzen naar een historische figuur of gebeurtenis die tieners waarschijnlijk niet kennen. Of ze kunnen onthullen veel meer te weten dan iemand die ze beweren te zijn over een onderwerp.

  • Iedereen maakt fouten, dus let op wat de verdachte zegt! Iedereen maakt fouten, dus vroeg of laat zullen ze iets zeggen dat erop wijst dat je vermoeden klopt.

10. Wees uiterst voorzichtig wanneer iemand zijn eeuwige liefde, genegenheid of romantiek belijdt. Wees op uw hoede als een complete vreemdeling die duizenden kilometers bij u vandaan woont en zich nauwelijks heeft blootgegeven, zich seksueel tot u aangetrokken voelt. De faker kan dit af en toe doen omdat ze het leuk vinden om met andermans leven en emoties te knoeien, soms omdat ze verliefd zijn op iemand online maar bang zijn om hun ware zelf te onthullen (of ze hebben al een relatie in het echte leven), en af en toe omdat ze op zoek zijn naar iets, zoals geld, seks of drugs.

  • Als je iets begint te voelen voor iemand die publiekelijk online zijn liefde voor jou bekendmaakt, denk dan eens aan je eigen emoties en motivaties. Gaat dat te snel? Te eigenaardig? Te vreemd? een klein beetje onsmakelijk? Vertrouw op je gevoel en verwijder deze nepvriend van je account.
  • Wees onmiddellijk op uw hoede als ze om expliciete afbeeldingen vragen. Een effectieve manier om gratis pornografische inhoud voor online distributie te verkrijgen, is door een vals account te gebruiken.

11. Defriend them! Pull the plug on them if you're wary, unsure, or uneasy about having them as Facebook friend. They aren't really your friends or family, and they can wind up causing you a lot of difficulties in the future.

  • If you know that some of your Facebook friends have added the false account as a friend, alert them. One of an impostor's tricks is to add people you know in an effort to make the friendship seem more "genuine."

12. Begrijp het belang van het herkennen van een nepaccount. Eerst en vooral is iedereen met een nepaccount vrijwel per definitie een oplichter. Je wilt die mensen waarschijnlijk niet in je leven, tenzij je met die groep meegaat.

  • Hoewel ze zich misschien voordoen als je vriend of zelfs een potentiële liefdesbelang, kunnen hun echte bedoelingen om jou als vriend toe te voegen veel sinister zijn, zoals het verkrijgen van je geld, goederen of eigendom.
  • Het is ook mogelijk dat de bedrieger je erin luist zodat ze je identiteit of belangrijke informatie van je kunnen stelen en gebruiken om iemand anders te beïnvloeden.

13. Praat niet met vreemden. Het accepteren van vriendschapsverzoeken van mensen die je niet kent of die niet op een echte, verifieerbare manier met je verbonden zijn, is iets dat je op zijn minst zorgvuldig moet overwegen. Als je het niet zeker weet, onderneem je de volgende acties:

  • Waarom willen ze je maatje zijn, vraag je je misschien af? Hoe hebben ze je ontdekt? Wie kennen jullie allebei? U kunt zien of u gedeelde vrienden heeft door op hun naam te klikken. Neem dan contact op met je vriend. Zo niet, dan is er een serieus probleem.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het ontdekken van valse Facebook-accounts. Nu kunt u valse Facebook-accounts ontdekken. Als je een probleem hebt met Facebook, kun je zonder problemen contact met ons opnemen. Bedankt : Facebook nederland bellen.






















































































































Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn eBay-account?

Fix Outlook Mac Error Code 3253 met eenvoudige bewezen tips

Niet voor uitzending Review - Absoluut voor uitzending