Een WordPress Google Opt-Out-functie configureren

Waarom moet u mogelijk een Google-opt-out opgeven en wat houdt dit in?

Talloze methoden worden door websites gebruikt om hun gebruikers te volgen. Uw webserver houdt bezoekerslogboeken bij, zelfs als u geen statistische toepassing zoals Google Analytics gebruikt. Bovendien worden uw bezoekers gevolgd als u affiliate marketing of remarketing gebruikt.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, of GDPR, is in 2018 door de Europese Unie vastgesteld en heeft privacybescherming ingesteld voor burgers van alle EU-lidstaten. De AVG verleent EU-burgers het "recht om te worden vergeten", wat vereist dat u gehoor geeft aan hun verzoek als ze u vragen om informatie over hen van uw website te verwijderen. met het verzoek of geconfronteerd met boetes.

Heeft de AVG invloed op mij als gebruikers zich niet kunnen registreren of gegevens kunnen uploaden naar mijn site?

De AVG-regelgeving vereist dat u gebruikers een manier biedt om zich af te melden voor monitoring als u browsegegevens van bezoekers verzamelt via serverlogboeken of Google Analytics. Daarom, zelfs als uw website geen gebruikersinvoer nodig heeft, kan de AVG toch op u van toepassing zijn.

Aangezien zoveel websites Google Analytics gebruiken, zullen we ons daar vandaag specifiek op richten. Gelukkig maakt de Google Analytics Opt-Out-plug-in het eenvoudig om te voldoen aan de AVG. Laten we het instellen op uw WordPress-website en onderzoeken hoe het werkt.

Het is belangrijk op te merken dat de opt-outprocedure van deze plug-in browserspecifiek is. Daarom kan een gebruiker ervoor kiezen om het verzamelen van gegevens op uw site in de ene browser te voorkomen, maar als ze in een andere browser bezoeken, hebben ze dezelfde keuze.

de installatie van de Google Analytics Opt-Out Plugin

Open de WordPress-beheerdersinterface.

Klik op de link "Nieuwe toevoegen" onder de kop "Plug-ins" in de navigatiekolom aan de linkerkant.

Voer "Google Analytics Opt-Out" in het vak "Zoekplugins..." in.

Zodra je de plug-in hebt gevonden, selecteer je "Nu installeren" in het menu.

Selecteer "Activeren" in het menu.

hoe u de Google Analytics Opt-Out instelt

Navigeer naar de link 'Instellingen' in de linkernavigatie en selecteer de link 'Analytics Opt-Out'.

Voer uw Google Analytics-code in het gedeelte "UA- of GA-Code" in om de opt-out-plug-in te activeren. De indeling van de Analytics-code is UA-12345678-9. Het is toegankelijk via uw Google Analytics-dashboard.

Selecteer de "Toon Editor-knop (Classic Editor)" in het vervolgkeuzemenu.

Bewerk desgewenst de tekst 'Afmelden geslaagd'.

Selecteer "Wijzigingen opslaan" in het menu.

Met behulp van de WordPress Gutenberg Editor kunt u de Google Opt-Out-optie opnemen in een pagina of bericht.

Selecteer "blok toevoegen" in het menu.

Klik op het vak "Analytics Opt Out" onder "Widgets" in het menu.

Werk de pagina of het bericht bij door de tekst toe te voegen die u wilt gebruiken voor de opt-out-link.

De opt-out link is nu zichtbaar op de pagina.

De bezoeker krijgt een bevestigingspop-up te zien nadat hij op de link heeft geklikt.

Klik niet zelf op de opt-out-link als u denkt dat u de banner wilt gebruiken om een link naar elke pagina toe te voegen. Als dit het geval is, moet u een andere browser openen om de banner te bekijken en in te stellen.

De "klassieke" WordPress-editor gebruiken om de Google Opt-Out-optie toe te voegen aan een pagina of bericht

U kunt een opt-out-linkpictogram zien wanneer u een pagina opent of een bericht plaatst in de editor.

Klik erop om de shortcode van de opt-outlink toe te voegen aan de pagina of het bericht. De URL-tekst in de shortcode kan worden bewerkt.

De link verschijnt op de pagina nadat u de bewerking hebt opgeslagen.

Hoe u automatisch een opt-outbanner kunt toevoegen aan elke pagina van uw website

Keer terug naar het gedeelte "Analytics Opt-Out" van het gedeelte "Instellingen" van uw WordPress-beheerderspaneel als u een opt-outbanner op elke pagina van uw website wilt weergeven.

Vink het vakje aan om een banner te gebruiken. Dat zal nieuwe mogelijkheden bieden.

Voer uw opt-out tekst in het opt-out banner-tekstvak in. Alle tekst die u hier opgeeft, wordt weergegeven vóór de link die de plug-in automatisch produceert met de tekst 'Klik hier om u af te melden'.

Vink het vakje Shortcode integreren aan.

Vink het vakje aan naast "Verberg de banner na sluiting" als u wilt dat de melding volledig verdwijnt zodra een bezoeker op de opt-out-link klikt.

Als u niet op het vakje klikt, beweert de documentatie van de plug-in dat er een "info-knop rechtsonder" op de pagina wordt geplaatst, maar ik heb dit niet waargenomen.

De standaardkleur van de banner is blauw met witte tekst dankzij aangepaste CSS (zie hieronder). Hier kan CSS worden gebruikt om de banner op te nemen in de lay-out van uw website. De CSS-klasse van de banner is "gaoop". In het gebied "Aangepaste CSS" zou u bijvoorbeeld het volgende invoeren als u de achtergrond van de banner lichtgrijs en de tekst en de link zwart wilt maken:

1. gaoop {

2. colour: #000000;

3. #ECECEC; is the background colour.

4. }

5.  the gaoop a

6. colour: #000000;

7. }

Nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht, drukt u op de knop "Wijzigingen opslaan".

Nu zou er onderaan elke pagina van uw website een banner moeten verschijnen.

Wat gebeurt er als u de plug-in verwijdert?

Als u alleen de banner voor de hele site heeft gebruikt en de opt-out-shortcode niet op pagina's of artikelen heeft opgenomen, heeft het verwijderen van de plug-in geen invloed op uw website.

De opt-out-links staan nog steeds op de pagina's of berichten als je de Gutenberg-editor hebt gebruikt om de opt-out-shortcode op te nemen, maar het klikken op de link heeft geen effect.

De shortcode van de opt-outlink verschijnt op de pagina's of berichten als de opt-out-shortcode is ingevoegd met behulp van de "traditionele" editor.

Daarom, ongeacht de editor die je hebt gebruikt, als je de shortcode op berichten of pagina's hebt gebruikt, moet je de inhoud aanpassen om de link of shortcode te verwijderen.

Moet ik echt stressen over het volgen van de AVG-regelgeving?

Ik kan u geen juridisch advies geven omdat ik geen advocaat ben. Dat gezegd hebbende, loopt u waarschijnlijk geen gevaar de AVG te overtreden als uw site niet actief is in de EU of gebruikers uit de EU bedient en u geen bezoekersinvoer (inclusief opmerkingen) accepteert. In werkelijkheid kunt u echter niet voorkomen dat een EU-persoon uw site ziet, daarom dekken de wetten feitelijk elke site op internet.

Heeft u actie ondernomen om te voldoen aan de AVG-regelgeving? Heb je nog een AVG-plug-in op je WordPress-website geïnstalleerd? Reageer hieronder en laat het me weten.

We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het instellen van de Google-opt-outfunctie in uw WordPress. Hopelijk kun je nu de Google opt-out-functie in WordPress instellen. Als je nog steeds problemen hebt met het instellen van de opt-outfunctie van Google in WordPress of met Google-gerelateerde problemen. U kunt contact met ons opnemen Bedankt: Google bellen nederland.


































































Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn eBay-account?

Fix Outlook Mac Error Code 3253 met eenvoudige bewezen tips

Niet voor uitzending Review - Absoluut voor uitzending